Voor 2 personen:



 12 grote diepvries scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
 3 grote wortels
 1 sjalot
 ½ courgette
 1 paprika (ik gebruik een rode)
 180 g volkoren of basmati rijst (ongekookt gewogen)
 4 el griekse yoghurt
 1 blik stukjes/blokjes tomaten van 400 g
 optioneel: 1/2 of 1 rood pepertje voor extra pitIk gebruik 1/2!
 kokosolie
 peper, zout, cayenne peper, (verse) tijm

1

Laat de scampi's ontdooien in koud water. Dep ze nadien goed droog.

2

Snijd de paprika in 2, verwijder zaden en zaadlijsten, snijd in blokjes. Kuis de wortels en snijd in kleine stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd eventueel het pepertje in twee, verwijder de zaadjes en snijd heel fijn (1 volledige = heel pittig, 1/2 = pittig, geen = zacht van smaak).

3

Kook de rijst gaar in water met wat zout zoals omschreven op de verpakking.

4

Verhit 2 el kokosolie in een grote wokpan. Bak in de wokpan eerst de sjalot glazig. Voeg de blokjes wortel toe en laat 10 minuten mee opbakken al roerend.

5

Voeg na 10 minuten de stukjes paprika en blokjes courgette toe. Laat 5 minuten mee roerbakken.

6

Verhit ondertussen 1 grote el kokosolie in een braadpan. Bak in de braadpan de scampi's aan beide zijden goudbruin op middelhoog vuur.

7

Voeg de blokjes tomaat, (het pepertje) en de kruiden naar wens toe (ik gebruik 1/2 tl peper, 1/2 tl zout, snufje cayennepeper en 1 tl tijm) in de wokpan. Gebruik je geen pepertje? Dan kan je wat meer cayennepeper toevoegen. Roer alles goed onder elkaar. Voeg als laatste de griekse yoghurt en de scampi's toe en roer nogmaals door elkaar en zet het vuur af. Giet de rijst af en serveer de rijst samen met de scampi diabolique in leuke kommetjes! Ik doe er nog wat extra tijm op on top!



Ingrediënten

 12 grote diepvries scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
 3 grote wortels
 1 sjalot
 ½ courgette
 1 paprika (ik gebruik een rode)
 180 g volkoren of basmati rijst (ongekookt gewogen)
 4 el griekse yoghurt
 1 blik stukjes/blokjes tomaten van 400 g
 optioneel: 1/2 of 1 rood pepertje voor extra pitIk gebruik 1/2!
 kokosolie
 peper, zout, cayenne peper, (verse) tijm

Aanwijzingen

1

Laat de scampi's ontdooien in koud water. Dep ze nadien goed droog.

2

Snijd de paprika in 2, verwijder zaden en zaadlijsten, snijd in blokjes. Kuis de wortels en snijd in kleine stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd eventueel het pepertje in twee, verwijder de zaadjes en snijd heel fijn (1 volledige = heel pittig, 1/2 = pittig, geen = zacht van smaak).

3

Kook de rijst gaar in water met wat zout zoals omschreven op de verpakking.

4

Verhit 2 el kokosolie in een grote wokpan. Bak in de wokpan eerst de sjalot glazig. Voeg de blokjes wortel toe en laat 10 minuten mee opbakken al roerend.

5

Voeg na 10 minuten de stukjes paprika en blokjes courgette toe. Laat 5 minuten mee roerbakken.

6

Verhit ondertussen 1 grote el kokosolie in een braadpan. Bak in de braadpan de scampi's aan beide zijden goudbruin op middelhoog vuur.

7

Voeg de blokjes tomaat, (het pepertje) en de kruiden naar wens toe (ik gebruik 1/2 tl peper, 1/2 tl zout, snufje cayennepeper en 1 tl tijm) in de wokpan. Gebruik je geen pepertje? Dan kan je wat meer cayennepeper toevoegen. Roer alles goed onder elkaar. Voeg als laatste de griekse yoghurt en de scampi's toe en roer nogmaals door elkaar en zet het vuur af. Giet de rijst af en serveer de rijst samen met de scampi diabolique in leuke kommetjes! Ik doe er nog wat extra tijm op on top!

Notes

Scampi diabolique met extra groentjes en tijm