Voor 1 cake voor ca. 6 personen:
Verwarm de oven op 165 graden.
Wrijf olie of boter aan de randen van een ovenbestendige schaal of cakevorm.
Doe de bloem, het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculooskruiden in de schaal of cakevorm. Roer alles door elkaar. Voeg dan de eieren, kwark, sap van de citroen, honing en olie toe. Roer nogmaals. Schep er als laatste de bessen doorheen.
Doe het beslag in een ovenbestendige schaal of bakvorm. Bak 40 à 45 minuten af in de oven.
Laat de kokosmelk verwarmen in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Zet uit als het net gaat beginnen koken. Voeg de chocolade toe en laat het rustig smelten al roerend.
Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen. Verdeel de chocoladesaus over de cake.
Werk bij serveren af met vanille-ijs en cacaopoeder.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 165 graden.
Wrijf olie of boter aan de randen van een ovenbestendige schaal of cakevorm.
Doe de bloem, het meel, bakpoeder, zout, kaneel en speculooskruiden in de schaal of cakevorm. Roer alles door elkaar. Voeg dan de eieren, kwark, sap van de citroen, honing en olie toe. Roer nogmaals. Schep er als laatste de bessen doorheen.
Doe het beslag in een ovenbestendige schaal of bakvorm. Bak 40 à 45 minuten af in de oven.
Laat de kokosmelk verwarmen in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Zet uit als het net gaat beginnen koken. Voeg de chocolade toe en laat het rustig smelten al roerend.
Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen. Verdeel de chocoladesaus over de cake.
Werk bij serveren af met vanille-ijs en cacaopoeder.
Geef een reactie