Voor ca. 15 koekjes:




 150 g (rogge) volkorenmeel
 50 g tarwebloem
 50 g fijne havermout
 ½ tl bakpoeder
 150 g plantaardige margarine
 snufje zout
 Optioneel: 50 g ahornsiroop voor zoete koekjes (dan niet meer suikervrij)

1

Doe het meel, bloem, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer door elkaar.

2

Voeg de koude margarine in stukjes (en ahornsiroop) toe. Kneed met de hand (maak ze wat nat!) tot een dikke deegbal. Te droog? Voeg nog wat boter toe.

3

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Maak je handen nat en maak tussen je handen balletjes van het deeg en druk ze plat met een vork. Zet gedurende ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht)

4

Zet de oven op een kier open en laat de koekjes in de oven afkoelen. Zo worden ze licht krokant.



Ingrediënten

 150 g (rogge) volkorenmeel
 50 g tarwebloem
 50 g fijne havermout
 ½ tl bakpoeder
 150 g plantaardige margarine
 snufje zout
 Optioneel: 50 g ahornsiroop voor zoete koekjes (dan niet meer suikervrij)

Aanwijzingen

1

Doe het meel, bloem, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer door elkaar.

2

Voeg de koude margarine in stukjes (en ahornsiroop) toe. Kneed met de hand (maak ze wat nat!) tot een dikke deegbal. Te droog? Voeg nog wat boter toe.

3

Bedek een ovenplaat met bakpapier. Maak je handen nat en maak tussen je handen balletjes van het deeg en druk ze plat met een vork. Zet gedurende ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht)

4

Zet de oven op een kier open en laat de koekjes in de oven afkoelen. Zo worden ze licht krokant.

Notes

Suikervrije granenkoekjes