Voor ca. 15 koekjes:
150 g (rogge) volkorenmeel
50 g tarwebloem
50 g fijne havermout
½ tl bakpoeder
150 g plantaardige margarine
snufje zout
Optioneel: 50 g ahornsiroop voor zoete koekjes (dan niet meer suikervrij)
1
Doe het meel, bloem, havermout, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom. Roer door elkaar.
2
Voeg de koude margarine in stukjes (en ahornsiroop) toe. Kneed met de hand (maak ze wat nat!) tot een dikke deegbal. Te droog? Voeg nog wat boter toe.
3
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Maak je handen nat en maak tussen je handen balletjes van het deeg en druk ze plat met een vork. Zet gedurende ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht)
4
Zet de oven op een kier open en laat de koekjes in de oven afkoelen. Zo worden ze licht krokant.
CategorieSnacks, Taart, gebak & cake
Ingrediënten
150 g (rogge) volkorenmeel
50 g tarwebloem
50 g fijne havermout
½ tl bakpoeder
150 g plantaardige margarine
snufje zout
Optioneel: 50 g ahornsiroop voor zoete koekjes (dan niet meer suikervrij)
Geef een reactie