Voor 6 à 8 burgers:




 200 g surimi sticks
 100 g yoghurt
 1 limoen
 1 ei
 50 g paneermeel
 olijfolie, peper en zout
 salade naar keuzeveldsla, spinazie, tomaatjes, maïis, komkommer...

1

Mix in een blender of met een staafmixer 4 el olijfolie, de yoghurt en de surimi tot een dikke brij. Voeg het ei en het sap van 1 limoen toe. Mix nogmaals. Voeg nu het paneermeel toe en mix nog een keer. Kruid met peper en zout.

2

Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schep hoopjes van het beslag (2 el = 1 burger) in de pan. Bak goudbruin aan beide zijden.

3

Serveer met een salade naar keuze!



Categorie

Ingrediënten

 200 g surimi sticks
 100 g yoghurt
 1 limoen
 1 ei
 50 g paneermeel
 olijfolie, peper en zout
 salade naar keuzeveldsla, spinazie, tomaatjes, maïis, komkommer...

Aanwijzingen

1

Mix in een blender of met een staafmixer 4 el olijfolie, de yoghurt en de surimi tot een dikke brij. Voeg het ei en het sap van 1 limoen toe. Mix nogmaals. Voeg nu het paneermeel toe en mix nog een keer. Kruid met peper en zout.

2

Verhit wat olijfolie in een antiaanbakpan op middelhoog vuur. Schep hoopjes van het beslag (2 el = 1 burger) in de pan. Bak goudbruin aan beide zijden.

3

Serveer met een salade naar keuze!

Notes

Surimiburgers