Voor ca. 2 grote porties of 4 kleine:




 250 g groene boontjes
 1 bladerdeeg vel van 230g
 200 g spekreepjes natuur
 200 g cottage cheese
 1 eigeel
 3 el agavesiroop
 peper, zout, zonnebloemolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even op kamertemperatuur komen. Haal de topjes van de bonen af en kook ze 8 minuten beetgaar in een kookpot van water met wat zout. Giet ze af d.m.v een vergiet en dep ze droog.

3

Bak de spekjes kort in een pan zonder vetstof. Ze hoeven nog niet krokant te zijn, dat doet de oven straks wel. Schep ze op een bord met keukenpapier en dep wat droog. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi in het midden zout, peper en besprenkel met olie. Verdeel de kruiden en olie over de spekjes. Voeg nu de gekookte boontjes toe en besprenkel met de siroop. Daarbovenop schep je de cottagecheese en kruid je nogmaals met peper en zout.

4

Rol de bladerdeeg open. Leg het deeg bovenop de boon-spekmengeling. Breek een ei en vang het eigeel op. Besmeer het deeg met het eigeel. Druk een beetje aan en plooi de randen om naar binnen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Draai nu voorzichtig om op een bord. Eet smakelijk!



Categorie

Ingrediënten

 250 g groene boontjes
 1 bladerdeeg vel van 230g
 200 g spekreepjes natuur
 200 g cottage cheese
 1 eigeel
 3 el agavesiroop
 peper, zout, zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat even op kamertemperatuur komen. Haal de topjes van de bonen af en kook ze 8 minuten beetgaar in een kookpot van water met wat zout. Giet ze af d.m.v een vergiet en dep ze droog.

3

Bak de spekjes kort in een pan zonder vetstof. Ze hoeven nog niet krokant te zijn, dat doet de oven straks wel. Schep ze op een bord met keukenpapier en dep wat droog. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi in het midden zout, peper en besprenkel met olie. Verdeel de kruiden en olie over de spekjes. Voeg nu de gekookte boontjes toe en besprenkel met de siroop. Daarbovenop schep je de cottagecheese en kruid je nogmaals met peper en zout.

4

Rol de bladerdeeg open. Leg het deeg bovenop de boon-spekmengeling. Breek een ei en vang het eigeel op. Besmeer het deeg met het eigeel. Druk een beetje aan en plooi de randen om naar binnen. Zet gedurende 25 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Draai nu voorzichtig om op een bord. Eet smakelijk!

Notes

Tarte tatin van boontjes, cottage cheese en spekjes