Voor 1 persoon: 




Voor de bodem
 60 ml (plantaardige) melk
 2 tl chiazaden
 50 g fijne havermout
 1 flinke scheut sterke koffie
 1 tl vanillepoeder of -extract
 1 grote el yoghurt
 snufje zout
Voor de topping:
 100 ml yoghurt of skyr (ik neem plantbased met een vanillesmaakje - die van alpro of arla)
 ½ handje stukjes donkere chocolade
 cacaopoeder

1

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zet minstens 2 uur, liefst zelfs een nachtje, in de koelkast om op te stijven. De haver en zaden nemen zo het vocht op.

2

Haal uit de koelkast (liefst volgende ochtend). Schep in een glaasje. Verstop er wat donkere stukjes chocola in, of met pasen kunnen dat eitjes zijn! Schep er de yoghurt bovenop en bedek met cacaopoeder. Enjoy!



Ingrediënten

Voor de bodem
 60 ml (plantaardige) melk
 2 tl chiazaden
 50 g fijne havermout
 1 flinke scheut sterke koffie
 1 tl vanillepoeder of -extract
 1 grote el yoghurt
 snufje zout
Voor de topping:
 100 ml yoghurt of skyr (ik neem plantbased met een vanillesmaakje - die van alpro of arla)
 ½ handje stukjes donkere chocolade
 cacaopoeder

Aanwijzingen

1

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zet minstens 2 uur, liefst zelfs een nachtje, in de koelkast om op te stijven. De haver en zaden nemen zo het vocht op.

2

Haal uit de koelkast (liefst volgende ochtend). Schep in een glaasje. Verstop er wat donkere stukjes chocola in, of met pasen kunnen dat eitjes zijn! Schep er de yoghurt bovenop en bedek met cacaopoeder. Enjoy!

Notes

Tiramisu van haver en donkere chocolade