Voor 1 tiramisu (+- 6 personen):
Zet zwarte, heel straffe koffie voor +- 2 personen en giet nadien in een schaaltje of diep bord. Optioneel kan je 5 el amaretto toevoegen aan de koffie. Weet dan wel dat het dessert calorierijker is.
Meng de platte kaas met de honing of zusto (echte aanrader als suikervervanger!).
Dep de eerste 3 kruidenkoeksnedes in de koffie en bedek er de bodem van een cakevorm of rechthoekige ovenschaal mee. Doe hierop enkele scheppen van de platte kaas en strijk open. Herhaal nogmaals de kruidenkoeksnedes en de platte kaas lagen tweemaal. Eindig met de platte kaas en zet voor minstens 2 uur in de koelkast om goed op te stijven (liefst een nachtje laten rusten zelfs!).
Haal de tiramisu uit de koelkast en bedek met een laagje cacaopoeder. Smakelijk en geniet van de feestdagen!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Zet zwarte, heel straffe koffie voor +- 2 personen en giet nadien in een schaaltje of diep bord. Optioneel kan je 5 el amaretto toevoegen aan de koffie. Weet dan wel dat het dessert calorierijker is.
Meng de platte kaas met de honing of zusto (echte aanrader als suikervervanger!).
Dep de eerste 3 kruidenkoeksnedes in de koffie en bedek er de bodem van een cakevorm of rechthoekige ovenschaal mee. Doe hierop enkele scheppen van de platte kaas en strijk open. Herhaal nogmaals de kruidenkoeksnedes en de platte kaas lagen tweemaal. Eindig met de platte kaas en zet voor minstens 2 uur in de koelkast om goed op te stijven (liefst een nachtje laten rusten zelfs!).
Haal de tiramisu uit de koelkast en bedek met een laagje cacaopoeder. Smakelijk en geniet van de feestdagen!
Geef een reactie