Voor 2 personen:
Kuis de wortels en snijd in fijne blokjes.
Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn en pers de look uit. Snijd de trostomaatjes in 2 of 4.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan (liefst 1 met een deksel). Bak de ui glazig en voeg de look toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de orzo toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg 1 liter water en het blokje groentebouillon toe en laat 12 minuten koken op hoog vuur. Zet het deksel op de pan. Orzo nog niet beetgaar? De orzo slorpt al het water op!
Doe ondertussen een bodempje water in een kookpot. Kook de stukjes wortel gedurende 10 minuten beetgaar. Giet overtollig water nadien weg.
Voeg de wortels toe aan de pan met orzo en laat nog even mee sudderen. Voeg op het einde de tomaatjes toe zodat ze eventjes kort opwarmen. Zet na 5 minuten het vuur af.
Schep op bordjes en voeg de Parmezaanse kaas toe.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kuis de wortels en snijd in fijne blokjes.
Pel de ui en de look. Snipper de ui fijn en pers de look uit. Snijd de trostomaatjes in 2 of 4.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan (liefst 1 met een deksel). Bak de ui glazig en voeg de look toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de orzo toe en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg 1 liter water en het blokje groentebouillon toe en laat 12 minuten koken op hoog vuur. Zet het deksel op de pan. Orzo nog niet beetgaar? De orzo slorpt al het water op!
Doe ondertussen een bodempje water in een kookpot. Kook de stukjes wortel gedurende 10 minuten beetgaar. Giet overtollig water nadien weg.
Voeg de wortels toe aan de pan met orzo en laat nog even mee sudderen. Voeg op het einde de tomaatjes toe zodat ze eventjes kort opwarmen. Zet na 5 minuten het vuur af.
Schep op bordjes en voeg de Parmezaanse kaas toe.
Geef een reactie