Voor 6 cookies:



 100 g havervlokken
 100 g amandelmeel(je kan ook amandelnoten blenden tot meel)
 80 g rozijnen
 50 ml plantaardige melk Ik gebruik amandelmelk
 50 g donkere chocolade

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Doe alle ingrediënten samen in een kom (behalve de chocolade) en roer onder elkaar. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes van het beslag op het bakpapier. Duw de hoopjes plat.

3

Zet 20 minuten in de oven (hou de cookies in het oog, elke oven is anders!). Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie of in die microgolfoven (voeg dan wel 1 tl kokosolie toe aan de chocolade).

4

Haal de gebakken cookies uit de oven en sprenkel de gesmolten chocolade erover heen. Zet 20 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Bewaar de cookies best in de koelkast. Je kan ze 5 dagen zo bewaren!



Ingrediënten

 100 g havervlokken
 100 g amandelmeel(je kan ook amandelnoten blenden tot meel)
 80 g rozijnen
 50 ml plantaardige melk Ik gebruik amandelmelk
 50 g donkere chocolade

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Doe alle ingrediënten samen in een kom (behalve de chocolade) en roer onder elkaar. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak hoopjes van het beslag op het bakpapier. Duw de hoopjes plat.

3

Zet 20 minuten in de oven (hou de cookies in het oog, elke oven is anders!). Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie of in die microgolfoven (voeg dan wel 1 tl kokosolie toe aan de chocolade).

4

Haal de gebakken cookies uit de oven en sprenkel de gesmolten chocolade erover heen. Zet 20 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Bewaar de cookies best in de koelkast. Je kan ze 5 dagen zo bewaren!

Notes

Vegan american chocolate-raisin cookies