Voor 1 cake (ca. 8 porties):



 3 bananen
 100 g amandelmeel (notenallergie? Vervang door volkoren bloem)
 130 g spelt- of boekweitmeel (of havermeel)
 8 el zaden (ik gebruik chia- en maanzaden)
 2 el kokosbloesemsuiker of agave siroop
 150 ml water
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneel en/of koekkruiden en/of vanille extract (ik gebruik het alle drie!)
 Optioneel voor extra crunch: 4 el pompoenpitten en een handvol amandelschilfers

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Doe alle zaden (niet de pompoenpitten) in een kommetje. Voeg het water toe en laat even staan. De zaden gaan het water opslorpen en het wordt een papje. Dit vervangt de eieren.

3

Pel de bananen en doe in een kom. Mix glad. Voeg al het meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker (of srioop) en kaneel (vanille extract en koekkruiden) toe en mix nogmaals door elkaar. Voeg het zadenbeslag (de zaden hebben het water opgeslorpt) toe en mix nogmaals door. Voeg nadien de pompoenpitten en amandelschilfers toe en roer goed om.

4

Bedek een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag erin. Zet in de oven voor 40 minuten. Laat even afkoelen en eet lauw of koud op met een beetje yoghurt of lekker puur. Je kan de cake 5 dagen bewaren in vershoudfolie in de kast.



Ingrediënten

 3 bananen
 100 g amandelmeel (notenallergie? Vervang door volkoren bloem)
 130 g spelt- of boekweitmeel (of havermeel)
 8 el zaden (ik gebruik chia- en maanzaden)
 2 el kokosbloesemsuiker of agave siroop
 150 ml water
 2 tl bakpoeder
 2 tl kaneel en/of koekkruiden en/of vanille extract (ik gebruik het alle drie!)
 Optioneel voor extra crunch: 4 el pompoenpitten en een handvol amandelschilfers

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Doe alle zaden (niet de pompoenpitten) in een kommetje. Voeg het water toe en laat even staan. De zaden gaan het water opslorpen en het wordt een papje. Dit vervangt de eieren.

3

Pel de bananen en doe in een kom. Mix glad. Voeg al het meel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker (of srioop) en kaneel (vanille extract en koekkruiden) toe en mix nogmaals door elkaar. Voeg het zadenbeslag (de zaden hebben het water opgeslorpt) toe en mix nogmaals door. Voeg nadien de pompoenpitten en amandelschilfers toe en roer goed om.

4

Bedek een cakevorm met bakpapier. Giet het beslag erin. Zet in de oven voor 40 minuten. Laat even afkoelen en eet lauw of koud op met een beetje yoghurt of lekker puur. Je kan de cake 5 dagen bewaren in vershoudfolie in de kast.

Notes

Vegan banaan-zaden broodje