Voor 2 personen:



Voor de wraps:
 2 (groente)wraps (of gewone)
 175 g vegetarische gegrilde stukjes (van garden gourmet. Vervanger voor kip)Je kan ook gaan voor kippenblokjes indien je het niet vegan wenst. Kruid je kip met kippenkruiden en rozemarijn
 1 courgette
 1 sjalot
Voor de zoete aardappelhummus:
 1 middelgrote zoete aardappel
 200 g kikkererwten in blik
 10 el olijfolie
 ½ citroen (sap en rasp)
 Peper en zout

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in en pan en voeg water toe tot de aardappel onder staat.
Kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn, ca. 10 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Spoel de kikkererwten af en doe in een kom. Voeg de afgekoelde zoete aarappelblokjes, olijfolie, sap en rasp van de citroen, peper en zout toe en mix tot een dikke hummus.

2

Verwarm de wraps (ik gebruik rode bietwraps van in Albert Heijn) even kort aan beide zijden in een droge koekenpan op het vuur.

3

Snijd de courgette in blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Bak de stukjes courgette en sjalot op in wat olijfolie in een antiaanbakpan. Voeg na 2 minuten de vegetarische gegrilde stukjes (of de kippenblokjes) toe en bak mee op.

4

Vul de wraps met de hummus, blokjes courgette en de gegrilde stukjes vleesvervanger (of kip). ENJOY!



Ingrediënten

Voor de wraps:
 2 (groente)wraps (of gewone)
 175 g vegetarische gegrilde stukjes (van garden gourmet. Vervanger voor kip)Je kan ook gaan voor kippenblokjes indien je het niet vegan wenst. Kruid je kip met kippenkruiden en rozemarijn
 1 courgette
 1 sjalot
Voor de zoete aardappelhummus:
 1 middelgrote zoete aardappel
 200 g kikkererwten in blik
 10 el olijfolie
 ½ citroen (sap en rasp)
 Peper en zout

Aanwijzingen

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes in en pan en voeg water toe tot de aardappel onder staat.
Kook de zoete aardappelblokjes tot ze zacht zijn, ca. 10 minuten. Giet af en laat afkoelen.
Spoel de kikkererwten af en doe in een kom. Voeg de afgekoelde zoete aarappelblokjes, olijfolie, sap en rasp van de citroen, peper en zout toe en mix tot een dikke hummus.

2

Verwarm de wraps (ik gebruik rode bietwraps van in Albert Heijn) even kort aan beide zijden in een droge koekenpan op het vuur.

3

Snijd de courgette in blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Bak de stukjes courgette en sjalot op in wat olijfolie in een antiaanbakpan. Voeg na 2 minuten de vegetarische gegrilde stukjes (of de kippenblokjes) toe en bak mee op.

4

Vul de wraps met de hummus, blokjes courgette en de gegrilde stukjes vleesvervanger (of kip). ENJOY!

Notes

Vegan chickenwrap met gebakken courgette en zoete aardappelhummus