Voor 2 personen:



 1 pakje vegetarische gehaktballetjesJe kan ook 200 gram kippengehakt nemen en samen met 1 eitje kneden tot balletjes
 100 g sojascheuten
 1 rode paprika
 2 tomaten
 50 ml plantaardige room (alpro)
 1 blikje kikkererwten van 150 g
 olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
 Optioneel: 10 cashewnoten en wat verse bieslook

1

Snijd de paprika in twee. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd een helft in kleine blokjes en snijd de andere helft in 4.

2

Snijd de tomaten in grove stukken en mix samen met de 4 stukken paprika (van de ene helft) en de room tot een dikke saus.

3

Verhit wat olijfolie in een wokpan. Bak er de balletjes even kort op (gebruik je kippengehakt, laat ze zeker iets langer opbakken!). Voeg de sojascheuten, blokjes paprika en kikkererwten toe. Laat enkele minuten al roerend opbakken op medium vuur. Voeg de paprika-tomatensaus toe en kruid alles goed af. Laat nog enkele minuten pruttelen en serveer nadien in leuke kommetjes. Je kan eventueel nog afwerken met grof gehakte cashewnootjes en/of fijngesnipperde bieslook on top.



Ingrediënten

 1 pakje vegetarische gehaktballetjesJe kan ook 200 gram kippengehakt nemen en samen met 1 eitje kneden tot balletjes
 100 g sojascheuten
 1 rode paprika
 2 tomaten
 50 ml plantaardige room (alpro)
 1 blikje kikkererwten van 150 g
 olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
 Optioneel: 10 cashewnoten en wat verse bieslook

Aanwijzingen

1

Snijd de paprika in twee. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd een helft in kleine blokjes en snijd de andere helft in 4.

2

Snijd de tomaten in grove stukken en mix samen met de 4 stukken paprika (van de ene helft) en de room tot een dikke saus.

3

Verhit wat olijfolie in een wokpan. Bak er de balletjes even kort op (gebruik je kippengehakt, laat ze zeker iets langer opbakken!). Voeg de sojascheuten, blokjes paprika en kikkererwten toe. Laat enkele minuten al roerend opbakken op medium vuur. Voeg de paprika-tomatensaus toe en kruid alles goed af. Laat nog enkele minuten pruttelen en serveer nadien in leuke kommetjes. Je kan eventueel nog afwerken met grof gehakte cashewnootjes en/of fijngesnipperde bieslook on top.

Notes

Stoofpotje met (veggie) gehaktballetjes, sojascheuten en kikkererwten