Voor 4 personen:




 1 courgette
 1 grote ui
 200 ml maïs in brik / blik
 8 volkoren (of glutenvrije) wraps
 150 g geraspte cheddar kaas
 2 dl zure room
 500 g passata
 380 g bonen naar keuze 
 2 tl gemalen komijn
 2 el gerookte paprika
 olijfolie, peper en zout
 pikante saus naar keuze
 optioneel: 50 g jalapeñoschijfjes

1

Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui fijn. Laat de maïs en bonen uitlekken.

2

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit op een zacht vuurtje de ui glazig. Voeg de courgette en maïs toe en roerbak kort gaar.

3

Voeg komijn en paprikapoeder toe. Voeg nu de bonen toe en breng nogmaals op smaak. Roerbak nog een paar minuutjes.

4

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de cheddar. Meng de passata met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel er ⅓ van over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de wraps met groentevulling, rol ze op en leg ze in de schaal. Overgiet met de rest van de tomatensaus en bestrooi met de helft van de cheddar. Bak 20 min. goudbruin in de oven.

5

Haal uit de oven en verdeel er de in ‘dotjes’ zure room over. Verdeel eventueel de jalapeñoschijfjes, de rest van de geraspte cheddar en de pikante saus eroverheen en serveer goed heet. 



Categorie

Ingrediënten

 1 courgette
 1 grote ui
 200 ml maïs in brik / blik
 8 volkoren (of glutenvrije) wraps
 150 g geraspte cheddar kaas
 2 dl zure room
 500 g passata
 380 g bonen naar keuze 
 2 tl gemalen komijn
 2 el gerookte paprika
 olijfolie, peper en zout
 pikante saus naar keuze
 optioneel: 50 g jalapeñoschijfjes

Aanwijzingen

1

Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui fijn. Laat de maïs en bonen uitlekken.

2

Verhit wat olijfolie in een braadpan en fruit op een zacht vuurtje de ui glazig. Voeg de courgette en maïs toe en roerbak kort gaar.

3

Voeg komijn en paprikapoeder toe. Voeg nu de bonen toe en breng nogmaals op smaak. Roerbak nog een paar minuutjes.

4

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de cheddar. Meng de passata met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel er ⅓ van over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de wraps met groentevulling, rol ze op en leg ze in de schaal. Overgiet met de rest van de tomatensaus en bestrooi met de helft van de cheddar. Bak 20 min. goudbruin in de oven.

5

Haal uit de oven en verdeel er de in ‘dotjes’ zure room over. Verdeel eventueel de jalapeñoschijfjes, de rest van de geraspte cheddar en de pikante saus eroverheen en serveer goed heet. 

Notes

Veggie enchilada’s