Voor 2 personen:
2 grote kabeljauwfilets
6 vastkokende aardappelen
1 venkel
1 prei stengel
1 ui
1 teentje look
400 ml visfumet uit een bokaal
200 ml plantaardige room
olijfolie, peper, zout, verse dille en verse peterselie
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijde de ui fijn en pers de look. Was en snijd de prei in ringen. Snijd ook de venkel in blokjes en verwijder de harde kern.
2
Verhit wat olijfolie in een grote stoof- of wokpan (liefst één met deksel!). Bak de ui glazig. Voeg dan de venkel, look en prei toe en bak even op. Voeg dan de visfumet en de aardappelblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
3
Voeg nu de kabeljauw toe en de room. Kruid met peper en zout en laat nogmaals 5 minuten (liefst met deksel op de pan) sudderen. Serveer met heerlijk veel verse dille en peterselie.
CategorieDinner
Ingrediënten
2 grote kabeljauwfilets
6 vastkokende aardappelen
1 venkel
1 prei stengel
1 ui
1 teentje look
400 ml visfumet uit een bokaal
200 ml plantaardige room
olijfolie, peper, zout, verse dille en verse peterselie
Geef een reactie