Voor 10 personen:




Voor de cake:
 3 eieren
 150 g geraspte wortel
 125 g havervlokken
 125 g amandelmeel
 230 g kwark
 1 mandarijntje of kleine appelsien
 30 g zonnebloemolie
 75 g agavesiroop of kokosbloesemsuiker of maple syrup of honing
 3 el vanille extract
 2 el kaneel
 2 tl bakpoeder
 75 g walnoten
 Optioneel voor zoeter effect: 3 el appelmoes
Voor het glazuur:
 3 el kwark
 1 el agavesiroop
 1 tl vanilleextract

1

Verwarm de oven op 175 graden. Pel de mandarijn (of appelsien) en snijd in stukjes. Hak de walnoten grof.

 

2

Klop de eieren een minuut los met een mixer in een kom tot een schuimig geheel.

 

3

Doe het amandelmeel, geraspte wortel, havervlokken, bakpoeder, kaneel, vanille, walnoten en olie in een kom. Roer door elkaar.

 

4

Voeg de kwark, opgeklopte eieren, mandarijn, eventueel de appelmoes en siroop toe aan de kom. Roer nogmaals door elkaar. Doe het beslag in een ovenschaal (met bakpapier bedekken of goed invetten!) zet gedurende 50 minuten in de oven.

 

5

Maak ondertussen het glazuur door de ingrediënten te mengen in een kommetje.

 

6

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met het glazuur en zet nog een uurtje in de koelkast zodat het glazuur zich wat hecht aan de cake. Smakelijk!

TIP: warm een stukje cake even kort op in de microgolfoven en serveer met een beetje honing on top! 

TIP: bewaar max. 4 dagen afgedekt in de koelkast, of snijd in porties en vries max. 3 weken in. Zo heb je altijd een stukje bij de hand☺️🫶



Ingrediënten

Voor de cake:
 3 eieren
 150 g geraspte wortel
 125 g havervlokken
 125 g amandelmeel
 230 g kwark
 1 mandarijntje of kleine appelsien
 30 g zonnebloemolie
 75 g agavesiroop of kokosbloesemsuiker of maple syrup of honing
 3 el vanille extract
 2 el kaneel
 2 tl bakpoeder
 75 g walnoten
 Optioneel voor zoeter effect: 3 el appelmoes
Voor het glazuur:
 3 el kwark
 1 el agavesiroop
 1 tl vanilleextract

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven op 175 graden. Pel de mandarijn (of appelsien) en snijd in stukjes. Hak de walnoten grof.

 

2

Klop de eieren een minuut los met een mixer in een kom tot een schuimig geheel.

 

3

Doe het amandelmeel, geraspte wortel, havervlokken, bakpoeder, kaneel, vanille, walnoten en olie in een kom. Roer door elkaar.

 

4

Voeg de kwark, opgeklopte eieren, mandarijn, eventueel de appelmoes en siroop toe aan de kom. Roer nogmaals door elkaar. Doe het beslag in een ovenschaal (met bakpapier bedekken of goed invetten!) zet gedurende 50 minuten in de oven.

 

5

Maak ondertussen het glazuur door de ingrediënten te mengen in een kommetje.

 

6

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met het glazuur en zet nog een uurtje in de koelkast zodat het glazuur zich wat hecht aan de cake. Smakelijk!

TIP: warm een stukje cake even kort op in de microgolfoven en serveer met een beetje honing on top! 

TIP: bewaar max. 4 dagen afgedekt in de koelkast, of snijd in porties en vries max. 3 weken in. Zo heb je altijd een stukje bij de hand☺️🫶

Notes

Voedzame carrotcake