Voor 1 cake (+-8 à 10 porties):
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de peren. Snijd ze in twee. Verwijder klokhuizen en steeltjes. Hou 1/2 peer opzij. Snijd de rest in stukjes, doe ze in een pannetje met 50 ml water en kook in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat afkoelen.
Doe de perenmoes in een kom en voeg de eieren, vanille-extract en de olie toe. Voeg als laatste de pindakaas toe en roer alles door elkaar.
Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Snijd de halve peer in maantjes en verdeel ze bovenop, in het midden van de cake.
Bak de cake in 50 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de peren. Snijd ze in twee. Verwijder klokhuizen en steeltjes. Hou 1/2 peer opzij. Snijd de rest in stukjes, doe ze in een pannetje met 50 ml water en kook in 10 minuten zacht. Pureer met een staafmixer tot moes en laat afkoelen.
Doe de perenmoes in een kom en voeg de eieren, vanille-extract en de olie toe. Voeg als laatste de pindakaas toe en roer alles door elkaar.
Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe. Meng dit door het beslag tot het helemaal is opgenomen.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Snijd de halve peer in maantjes en verdeel ze bovenop, in het midden van de cake.
Bak de cake in 50 minuten gaar. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Geef een reactie