Voor 4 porties (als lichte lunch of bij BBQ):  




 500 g watermeloen
 400 g kikkererwten (in blik)
 ½ citroen (het sap)

 150 g groene olijven zonder pit
 1 zoete ui
 100 g feta
 3 el balsamico
 8 el olijfolie
 handvol verse munt en peper

1

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de watermeloen in fijne blokjes. Snijd de olijven in schijfjes.

2

Laat de kikkererwten uitlekken. Was de munt en hak grof.

3

Doe de watermeloen, ui, kikkererwten, munt en olijven in een grote schaal. Oversprenkel met het sap van de halve citroen.

4

Voeg als laatste de olijfolie en balsamico toe. Roer alles door elkaar. Verkruimel de feta erover heen en kruid met peper. Geniet ervan!

5

TIP: deze salade is heerlijk bij jouw volgende BBQ! Een sappig stukje vlees of vis erbij en genieten maar.



Categorie, ,

Ingrediënten

 500 g watermeloen
 400 g kikkererwten (in blik)
 ½ citroen (het sap)

 150 g groene olijven zonder pit
 1 zoete ui
 100 g feta
 3 el balsamico
 8 el olijfolie
 handvol verse munt en peper

Aanwijzingen

1

Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de watermeloen in fijne blokjes. Snijd de olijven in schijfjes.

2

Laat de kikkererwten uitlekken. Was de munt en hak grof.

3

Doe de watermeloen, ui, kikkererwten, munt en olijven in een grote schaal. Oversprenkel met het sap van de halve citroen.

4

Voeg als laatste de olijfolie en balsamico toe. Roer alles door elkaar. Verkruimel de feta erover heen en kruid met peper. Geniet ervan!

5

TIP: deze salade is heerlijk bij jouw volgende BBQ! Een sappig stukje vlees of vis erbij en genieten maar.

Notes

Watermeloensalade met kikkererwten en olijven