Voor 2 personen:

 1 potje faux gras
 25 gr ingevroren frambozen
 25 ml water
 handvol pecannoten
 2 peren
 olijfolie
 Optioneel: nog wat extra frambozen
1

Was de sla schoon onder koud water. Snijd de peren in 4 gelijke partjes en verwijder het klokhuis. Snijd nadien in maantjes.

Hak de pecannootjes in grove stukjes (je mag er ook een aantal heel laten). Open de blikjes faux gras en haal er de faux gras voorzichtig met een lepel uit. Snijd in blokjes.

2

Mix de ingevroren frambozen samen met het water tot een dikke brij (coulis).

Verwarm een eetlepel olijfolie in een antikleefpan op een medium hoog vuur. Bak er de peermaantjes kort goudbruin in aan beide zijden.

Haal van het vuur af en leg even op een bord.

3

Rooster de pecannootjes kort even in dezelfde antikleefpan op een medium vuur.

4

Dresseer de sla op borden. Verdeel er de gebakken peermaantjes en de blokjes faux gras over. Verspreid eventueel wat extra frambozen over de salade en werk af met druppels frambozencoulis.

Ingrediënten

 1 potje faux gras
 25 gr ingevroren frambozen
 25 ml water
 handvol pecannoten
 2 peren
 olijfolie
 Optioneel: nog wat extra frambozen

Aanwijzingen

1

Was de sla schoon onder koud water. Snijd de peren in 4 gelijke partjes en verwijder het klokhuis. Snijd nadien in maantjes.

Hak de pecannootjes in grove stukjes (je mag er ook een aantal heel laten). Open de blikjes faux gras en haal er de faux gras voorzichtig met een lepel uit. Snijd in blokjes.

2

Mix de ingevroren frambozen samen met het water tot een dikke brij (coulis).

Verwarm een eetlepel olijfolie in een antikleefpan op een medium hoog vuur. Bak er de peermaantjes kort goudbruin in aan beide zijden.

Haal van het vuur af en leg even op een bord.

3

Rooster de pecannootjes kort even in dezelfde antikleefpan op een medium vuur.

4

Dresseer de sla op borden. Verdeel er de gebakken peermaantjes en de blokjes faux gras over. Verspreid eventueel wat extra frambozen over de salade en werk af met druppels frambozencoulis.

Notes

Winterse salade van Faux Gras met gebakken peer, pecan en frambozencoulis