Voor 2 personen:
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de stronkjes witloof en kook ze in 10 minuten gaar in een bodempje water in een antikleefpan met deksel. Haal ze voorzichtig uit de pot en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze nadien droog met een keukenrol en knijp elk stronkje afzonderlijk nog eens goed uit!
Maak nu de knolselder-kaassaus. Schil de knolselder en snijd in stukken. Breng de melk met de knolselder, een snufje zout en 1 tl nootmuskaat aan de kook en kook de knolselder in 15 min gaar.
Mix met een staafmixer tot je een gladde saus. Schep er dan de geraspte kaas door en kruid met nog een 1 tl nootmuskaat, peper en zout.
Halveer de uitgelekte stronkjes witloof, verwijder de bittere kern en het ‘kontje’. Rol het witloof op in een sneetje mosterdspek. Leg de rolletjes in een ovenschaal en schenk er de kaassaus overheen.
Zet 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
TIP: niet zot van knolselder? Vervang door 1/2 bloemkool! De rest van het recept blijft hetzelfde.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de stronkjes witloof en kook ze in 10 minuten gaar in een bodempje water in een antikleefpan met deksel. Haal ze voorzichtig uit de pot en laat ze uitlekken in een vergiet. Dep ze nadien droog met een keukenrol en knijp elk stronkje afzonderlijk nog eens goed uit!
Maak nu de knolselder-kaassaus. Schil de knolselder en snijd in stukken. Breng de melk met de knolselder, een snufje zout en 1 tl nootmuskaat aan de kook en kook de knolselder in 15 min gaar.
Mix met een staafmixer tot je een gladde saus. Schep er dan de geraspte kaas door en kruid met nog een 1 tl nootmuskaat, peper en zout.
Halveer de uitgelekte stronkjes witloof, verwijder de bittere kern en het ‘kontje’. Rol het witloof op in een sneetje mosterdspek. Leg de rolletjes in een ovenschaal en schenk er de kaassaus overheen.
Zet 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!
TIP: niet zot van knolselder? Vervang door 1/2 bloemkool! De rest van het recept blijft hetzelfde.
Geef een reactie