Voor 2 personen:
 2 zalmfilets van elk ca. 160 g
 2 zoete paprikapunten
 1 (zoete) ui
 100 g rijstvermicelli (mihoen
 50 ml sojasaus
 3 el agavesiroop of vloeibare honing
 olijfolie, peper en zout
1

Pel de ui en snipper fijn. Snijd de paprika's in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd nadien in kleine blokjes.

2

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan (liefst éen met een deksel!) op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.

3

Kook de rijstvermicelli in water zoals omschreven op de verpakking.

4

Bak de paprikastukjes mee op met de glazige ui in de wokpan gedurende 5 minuten.

5

Snijd de zalmfilets in grove stukken.

6

Voeg nu de stukken zalm, sojasaus en de honing toe. Zet eventueel het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes sudderen op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout

7

Schep er nu als laatste de rijstvermicelli bij en schep zachtjes door elkaar.

8

Vegan? Serveer met gebakken tempeh, quorn of tofu in de plaats van zalm!

Categorie

Ingrediënten

 2 zalmfilets van elk ca. 160 g
 2 zoete paprikapunten
 1 (zoete) ui
 100 g rijstvermicelli (mihoen
 50 ml sojasaus
 3 el agavesiroop of vloeibare honing
 olijfolie, peper en zout

Aanwijzingen

1

Pel de ui en snipper fijn. Snijd de paprika's in twee en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd nadien in kleine blokjes.

2

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan (liefst éen met een deksel!) op middelhoog vuur. Bak de ui glazig.

3

Kook de rijstvermicelli in water zoals omschreven op de verpakking.

4

Bak de paprikastukjes mee op met de glazige ui in de wokpan gedurende 5 minuten.

5

Snijd de zalmfilets in grove stukken.

6

Voeg nu de stukken zalm, sojasaus en de honing toe. Zet eventueel het deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes sudderen op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout

7

Schep er nu als laatste de rijstvermicelli bij en schep zachtjes door elkaar.

8

Vegan? Serveer met gebakken tempeh, quorn of tofu in de plaats van zalm!

Notes

Zalm met rijstvermicelli in zoete sojasaus