Voor 2 personen:




 1 builtje basmati of volkoren rijst
 300 g kipfilet
 4 el ahornsiroop of vloeibare honing
 2 el tomatenpuree
 2 el sojasaus
 olijfolie en zwarte peper
 optioneel 1 el sesamzaad

1

Kook de rijst gaar zoals omschreven op de verpakking. Giet nadien af. Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met flink wat zwarte peper.

2

Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de kippenblokjes bruin aan alle zijden gedurende 10 minuten.

3

Meng de siroop/honing, tomatenpuree en sojasaus door elkaar in een kommetje. Schep het mengsel bij de kippenblokjes en roerbak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Bestrooi eventueel met sesamzaad. Serveer met de gekookte rijst en extra groentjes naar keuze!



Categorie

Ingrediënten

 1 builtje basmati of volkoren rijst
 300 g kipfilet
 4 el ahornsiroop of vloeibare honing
 2 el tomatenpuree
 2 el sojasaus
 olijfolie en zwarte peper
 optioneel 1 el sesamzaad

Aanwijzingen

1

Kook de rijst gaar zoals omschreven op de verpakking. Giet nadien af. Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met flink wat zwarte peper.

2

Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de kippenblokjes bruin aan alle zijden gedurende 10 minuten.

3

Meng de siroop/honing, tomatenpuree en sojasaus door elkaar in een kommetje. Schep het mengsel bij de kippenblokjes en roerbak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Bestrooi eventueel met sesamzaad. Serveer met de gekookte rijst en extra groentjes naar keuze!

Notes

Zoete kip met rijst