Voor 2 personen:
1 builtje basmati of volkoren rijst
300 g kipfilet
4 el ahornsiroop of vloeibare honing
2 el tomatenpuree
2 el sojasaus
olijfolie en zwarte peper
optioneel 1 el sesamzaad
1
Kook de rijst gaar zoals omschreven op de verpakking. Giet nadien af. Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met flink wat zwarte peper.
2
Verhit olie in een wok op middelhoog vuur. Roerbak de kippenblokjes bruin aan alle zijden gedurende 10 minuten.
3
Meng de siroop/honing, tomatenpuree en sojasaus door elkaar in een kommetje. Schep het mengsel bij de kippenblokjes en roerbak nogmaals 5 minuten op middelhoog vuur.
4
Bestrooi eventueel met sesamzaad. Serveer met de gekookte rijst en extra groentjes naar keuze!
CategorieDinner
Ingrediënten
1 builtje basmati of volkoren rijst
300 g kipfilet
4 el ahornsiroop of vloeibare honing
2 el tomatenpuree
2 el sojasaus
olijfolie en zwarte peper
optioneel 1 el sesamzaad
Geef een reactie