Voor 2 personen:

 200 gr volkoren rijst
 10 blokjes diepvries rode kool
 1 peer
 1 ajuin
 1 el agave honing
 200 gr kippengehakt
 olijfolie, peper en Himalaya zout
1

Kook de rijst gaar zoals omschreven op de verpakking in water met wat zout.

2

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ajuin.

3

Verwarm een kookpot en doe er de diepgevroren blokjes rode kool in. Laat warm worden op een laag vuur en voeg de peer en de honing eraan toe. Roer regelmatig.

4

Verwarm een eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak op een medium vuur. Haal het gehakt maar een heel klein beetje uit elkaar zodat er grotere stukken aan elkaar bakken. Kruid af met peper en zout.

5

Giet de rijst af en doe in een kom. Giet de zoete rode kool erbij en roer onder elkaar. Serveer met het krokant gebakken gehakt.

Ingrediënten

 200 gr volkoren rijst
 10 blokjes diepvries rode kool
 1 peer
 1 ajuin
 1 el agave honing
 200 gr kippengehakt
 olijfolie, peper en Himalaya zout

Aanwijzingen

1

Kook de rijst gaar zoals omschreven op de verpakking in water met wat zout.

2

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes. Pel en snipper de ajuin.

3

Verwarm een kookpot en doe er de diepgevroren blokjes rode kool in. Laat warm worden op een laag vuur en voeg de peer en de honing eraan toe. Roer regelmatig.

4

Verwarm een eetlepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak de ui glazig. Voeg het gehakt toe en bak op een medium vuur. Haal het gehakt maar een heel klein beetje uit elkaar zodat er grotere stukken aan elkaar bakken. Kruid af met peper en zout.

5

Giet de rijst af en doe in een kom. Giet de zoete rode kool erbij en roer onder elkaar. Serveer met het krokant gebakken gehakt.

Notes

Zoete rode kool rijst met krokant kippengehakt