Voor 2 personen en nog een restje voor de dag nadien (als lunch):




 500 g groene asperges
 300 g tagliatelle
 2 knoflookteentjes
 4 takjes zoete trostomaatjes
 200 ml plantaardige room
 100 g surimi sticks
 1 citroen
 1 sjalot
 1 klein bosje basilicum
 olijfolie, zwarte peper en zout

1

Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle +- 11 minuten beetgaar (of anders omschreven op verpakking).

2

Pel de sjalot en de look. Snipper beide fijn. Snijd de asperges in stukken, verwijder het harde uiteinde.

3

Voeg de laatste 4 minuten de aspergestukken toe aan de kookpot met tagliatelle, roer onder elkaar en laat mee koken. 

4

Verhit ondertussen 2 el extra vierge olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en roerbak 2 min. Zet het vuur hoger en voeg de room en tomaatjes toe aan de pan. Zet eventueel het deksel even op de pan. Laat  gedurende 3  min sudderen. Voeg nu de rasp en sap van de citroen toe. Laat nog even sudderen. 

5

Snijd ondertussen de surimi in stukken. Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en roer de gekookte tagliatelle erdoor. Roer als laatste de surimi door de slingers. Laat nog een 3-tal minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de verse basilicum en 1 el olijfolie toe. Eet smakelijk!



Categorie,

Ingrediënten

 500 g groene asperges
 300 g tagliatelle
 2 knoflookteentjes
 4 takjes zoete trostomaatjes
 200 ml plantaardige room
 100 g surimi sticks
 1 citroen
 1 sjalot
 1 klein bosje basilicum
 olijfolie, zwarte peper en zout

Aanwijzingen

1

Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle +- 11 minuten beetgaar (of anders omschreven op verpakking).

2

Pel de sjalot en de look. Snipper beide fijn. Snijd de asperges in stukken, verwijder het harde uiteinde.

3

Voeg de laatste 4 minuten de aspergestukken toe aan de kookpot met tagliatelle, roer onder elkaar en laat mee koken. 

4

Verhit ondertussen 2 el extra vierge olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en roerbak 2 min. Zet het vuur hoger en voeg de room en tomaatjes toe aan de pan. Zet eventueel het deksel even op de pan. Laat  gedurende 3  min sudderen. Voeg nu de rasp en sap van de citroen toe. Laat nog even sudderen. 

5

Snijd ondertussen de surimi in stukken. Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en roer de gekookte tagliatelle erdoor. Roer als laatste de surimi door de slingers. Laat nog een 3-tal minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de verse basilicum en 1 el olijfolie toe. Eet smakelijk!

Notes

Tagliatelle met groene asperges, trostomaatjes en surimi