Voor 2 personen:

Voor 1 persoon:

 2 sneden bruin of volkoren brood
 2 eieren
 ½ avocado
 Peper en zout
 Optioneel: geroosterde pijnboompitjes en snoeptomaatjes
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de pel van de avocado en snijd hem in 2 (door de pit ook). Verwijder de 2 pithelften. Snijd 2 schijven (+-1cm dik) van de binnenkant van de avocado( je hebt dan een gaatje in het midden). Leg de schijven avocado in het midden op de sneden brood en snijd de avocadovormen uit het brood.

2

Leg de sneden brood op een bakpan met olijfolie ingesmeerd. Leg in het midden de avocado. Breek de eieren en laat als twee paardenogen vallen midden in de avocadoschijven (in het gaatje). Kruid af met peper en zout en zet 5 min in de oven.

Ingrediënten

 2 sneden bruin of volkoren brood
 2 eieren
 ½ avocado
 Peper en zout
 Optioneel: geroosterde pijnboompitjes en snoeptomaatjes

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de pel van de avocado en snijd hem in 2 (door de pit ook). Verwijder de 2 pithelften. Snijd 2 schijven (+-1cm dik) van de binnenkant van de avocado( je hebt dan een gaatje in het midden). Leg de schijven avocado in het midden op de sneden brood en snijd de avocadovormen uit het brood.

2

Leg de sneden brood op een bakpan met olijfolie ingesmeerd. Leg in het midden de avocado. Breek de eieren en laat als twee paardenogen vallen midden in de avocadoschijven (in het gaatje). Kruid af met peper en zout en zet 5 min in de oven.

Notes

Avocadotoast met ei