Voor 2 personen:

Voor 1 jar (kan 3 weken in de koelkast bewaard worden)

 6 grote stengels rabarber (+- 500 gram)
 200 ml water
 2 zoete appels (ik nam pink lady)
 2 tl kaneel
1

Snijd de rabarber in stukjes. Doe de schil van de appels met een dunschiller en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes.

2

Zet een antikleefpan op het vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur iets lager (maar nog wel op kookstand) en voeg de rabarber en stukjes appel toe. Sprenkel er de kaneel over. Laat alles gedurende een tiental minuten koken tot het geheel een platte massa is. Roer geregeld. Het water moet weggekookt zijn.

3

Laat afkoelen en doe nadien in een afsluitbare (glazen) pot.

Ingrediënten

 6 grote stengels rabarber (+- 500 gram)
 200 ml water
 2 zoete appels (ik nam pink lady)
 2 tl kaneel

Aanwijzingen

1

Snijd de rabarber in stukjes. Doe de schil van de appels met een dunschiller en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes.

2

Zet een antikleefpan op het vuur en breng het water aan de kook. Zet het vuur iets lager (maar nog wel op kookstand) en voeg de rabarber en stukjes appel toe. Sprenkel er de kaneel over. Laat alles gedurende een tiental minuten koken tot het geheel een platte massa is. Roer geregeld. Het water moet weggekookt zijn.

3

Laat afkoelen en doe nadien in een afsluitbare (glazen) pot.

Notes

Rabarber-appelcompote