Voor 1 cake (+- 8 porties)




 200 g alpro kers no added sugarsof een andere yoghurt met een smaak naar keuze
 50 appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
 2 eieren
 100 g kokosbloesemsuiker
 230 g speltbloem
 2 tl bakpoeder
 1 appel

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Klop de eieren met een staafmixer (met beslagklopper) goed los tot een luchtige massa. Voeg na een halve minuut de yoghurt en appelmoes toe en mix nogmaals een minuut goed door. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe. Klop alles nogmaals door elkaar.

3

Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd dan in fijne schijfjes.

4

Vet een cakevorm in met wat kokosolie. Giet het beslag erin en verdeel er de schijfjes appel over. Zet 60 minuten in de oven. Laat afkoelen tot de cake lauw is. Eet op zo of met een bolletje ijs!



Ingrediënten

 200 g alpro kers no added sugarsof een andere yoghurt met een smaak naar keuze
 50 appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
 2 eieren
 100 g kokosbloesemsuiker
 230 g speltbloem
 2 tl bakpoeder
 1 appel

Directions

1

Verwarm de oven op 180 graden.

2

Klop de eieren met een staafmixer (met beslagklopper) goed los tot een luchtige massa. Voeg na een halve minuut de yoghurt en appelmoes toe en mix nogmaals een minuut goed door. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder en kokosbloesemsuiker toe. Klop alles nogmaals door elkaar.

3

Snijd de appel in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd dan in fijne schijfjes.

4

Vet een cakevorm in met wat kokosolie. Giet het beslag erin en verdeel er de schijfjes appel over. Zet 60 minuten in de oven. Laat afkoelen tot de cake lauw is. Eet op zo of met een bolletje ijs!

Appel-kerscake