Voor 4 grote wafels (als voorgerecht) of 8 kleine wafels (als hapje): 




Voor de wafels:
 75 g bloem
 125 g volle yoghurt
 200 g gerookte zalm (100 voor in het beslag, 100 voor de afwerking)
 2 eieren
 4 stengels lente-ui (2 voor in het beslag en 2 voor afwerking)
 1 tl bakpoeder
 snuf paprikapoeder, zout en peper
 zonnebloemolie of bakspray voor het wafelijzer
 Optioneel: handje zeekraal
Voor de ravigottesaus:
 6 el mayonaise
 6 el volle yoghurt
 2 el kappertjes
 3 kleine augurkjes
 sap van 1/2 citroen
 handvol platte peterselie

1

Maak eerst de ravigottesaus. Hak de kappertjes en de peterselie fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

2

Snipper de lente-ui fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes.

3

Doe de bloem in een mengkom en schep hier de volle yoghurt bij. Klop de eieren kapot op de rand en voeg toe aan de kom. Voeg het bakpoeder en de kruiden toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.

4

Schep nu de helft van de zalm en lente-ui door het beslag.


5

Verwarm het wafelijzer. Smeer in met een klein beetje olie of gebruik bakspray.
Schep met een soeplepel wat van het beslag in het wafelijzer. Bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Herhaal.


6

Serveer de wafels met de rest van de gerookte zalmsnippers, lente-ui, zeekraal en het ravigottesausje



Categorie

Ingrediënten

Voor de wafels:
 75 g bloem
 125 g volle yoghurt
 200 g gerookte zalm (100 voor in het beslag, 100 voor de afwerking)
 2 eieren
 4 stengels lente-ui (2 voor in het beslag en 2 voor afwerking)
 1 tl bakpoeder
 snuf paprikapoeder, zout en peper
 zonnebloemolie of bakspray voor het wafelijzer
 Optioneel: handje zeekraal
Voor de ravigottesaus:
 6 el mayonaise
 6 el volle yoghurt
 2 el kappertjes
 3 kleine augurkjes
 sap van 1/2 citroen
 handvol platte peterselie

Aanwijzingen

1

Maak eerst de ravigottesaus. Hak de kappertjes en de peterselie fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

2

Snipper de lente-ui fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes.

3

Doe de bloem in een mengkom en schep hier de volle yoghurt bij. Klop de eieren kapot op de rand en voeg toe aan de kom. Voeg het bakpoeder en de kruiden toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.

4

Schep nu de helft van de zalm en lente-ui door het beslag.


5

Verwarm het wafelijzer. Smeer in met een klein beetje olie of gebruik bakspray.
Schep met een soeplepel wat van het beslag in het wafelijzer. Bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Herhaal.


6

Serveer de wafels met de rest van de gerookte zalmsnippers, lente-ui, zeekraal en het ravigottesausje

Notes

Gerookte zalmwafels met zeekraal en ravigottesausje