Voor 4 grote wafels (als voorgerecht) of 8 kleine wafels (als hapje):
Maak eerst de ravigottesaus. Hak de kappertjes en de peterselie fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snipper de lente-ui fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Doe de bloem in een mengkom en schep hier de volle yoghurt bij. Klop de eieren kapot op de rand en voeg toe aan de kom. Voeg het bakpoeder en de kruiden toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
Schep nu de helft van de zalm en lente-ui door het beslag.
Verwarm het wafelijzer. Smeer in met een klein beetje olie of gebruik bakspray.
Schep met een soeplepel wat van het beslag in het wafelijzer. Bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Herhaal.
Serveer de wafels met de rest van de gerookte zalmsnippers, lente-ui, zeekraal en het ravigottesausje
Ingrediënten
Aanwijzingen
Maak eerst de ravigottesaus. Hak de kappertjes en de peterselie fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Pers de citroen uit boven een kommetje. Meng de mayonaise, yoghurt, kappertjes, augurk, het citroensap en de peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
Snipper de lente-ui fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Doe de bloem in een mengkom en schep hier de volle yoghurt bij. Klop de eieren kapot op de rand en voeg toe aan de kom. Voeg het bakpoeder en de kruiden toe. Gebruik de mixer met garde om tot een glad beslag te komen.
Schep nu de helft van de zalm en lente-ui door het beslag.
Verwarm het wafelijzer. Smeer in met een klein beetje olie of gebruik bakspray.
Schep met een soeplepel wat van het beslag in het wafelijzer. Bak in zo’n 3 a 4 minuten goudbruin. Herhaal.
Serveer de wafels met de rest van de gerookte zalmsnippers, lente-ui, zeekraal en het ravigottesausje
Geef een reactie