Ovengebakken groenteschotel met couscous en tonijn
Voor 4 porties (je kan ze invriezen):
300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)je kan ook vervangen door shiitaké's of (vegan) gehakt
150 g (volkoren) parelcouscous
3 wortels
1 aubergine
1 courgette
1 ui
100 g geraspte kaas of feta
400 g tomatenpulp in blik
125 g tomatenpuree in blik
olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano, rozemarijn en tijm
1Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.
2Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.
3Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.
4Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.
5Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!
Ingrediënten
300 g tonijn in blik (uitgelekt gewicht)je kan ook vervangen door shiitaké's of (vegan) gehakt
150 g (volkoren) parelcouscous
3 wortels
1 aubergine
1 courgette
1 ui
100 g geraspte kaas of feta
400 g tomatenpulp in blik
125 g tomatenpuree in blik
olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano, rozemarijn en tijm
Aanwijzingen
1Verwarm de oven op 200 graden. Kook de couscous gaar zoals omschreven op de verpakking.
2Pel de ui en hak fijn. Rasp de wortels proper. Snijd de aubergine, wortels en courgette in blokjes.
3Verhit een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan (met deksel) op middelhoog vuur. Fruit de ui aan. Voeg de blokjes wortel toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de aubergine en courgette toe.
4Voeg de tomatenpuree en de tomatenpulp toe en roer door elkaar. Laat de tonijn uitlekken en schep door de saus. Schep als laatste de couscous door de saus en breng op smaak met de kruiden. TIP: gebruik je liever (vegan) gehakt of shiitaké's? Bak deze dan op in wat olijfolie in een pan. De rest van de bereiding blijft hetzelfde.
5Doe het geheel in een ovenschaal en voeg nog de feta of geraspte kaas toe. Zet 25 minuten in de oven.
Laat het smaken!
Ovengebakken groenteschotel met couscous en tonijn
Deel deze post met je vrienden
Zag deze passeren op Instagram. Heel eenvoudig en snel klaar te maken en bovendien heerlijk!
Hey Shauni,
Geweldig te lezen! Fijn dat je de gerechtjes maakt.
XXX Laura