Voor 2 personen: 




 ½ middelgrote bloemkool
 ½ butternut pompoen
 200 g kippen- of rundsgehakt
 100 ml melkIk gebruik amandelmelk
 1 ui
 geraspte kaas
 kurkuma, peper, zout, olijfolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en sliertjes, snijd in grove stukken. Doe de stukken pompoen in een kookpot en vul die met water tot de blokjes helemaal onder staan. Zet op het vuur en laat op hoog vuur 8 à 10 minuten inkoken.

3

Vul een bodempje water in een andere, grote kookpot. Snijd de bloemkool in roosjes en verwijder de bladeren. Doe de roosjes in de kookpot en kook op middelhoog vuur beetgaar gedurende 5 minuten.

4

Pel en snipper de ui fijn. Doe wat olijfolie in een antiaanbakpan en verhit op een medium vuur. Bak er de ui kort in glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak lichtbruin op. Verwijder nadien het vet door het gehakt uit te gieten in een vergiet. Dep nog extra droog met een velletje keukenrol zodat al het vocht weg is. Doe in een ovenschotel.

5

Doe hetzelfde met de bloemkool. Giet ze in een vergiet en scheid zo het water van de bloemkoolroosjes. Dep ze ook nog even droog met een velletje keukenrol. Zo is alles goed droog (anders krijg je overtollig vocht in je ovenschotel). Voeg toe aan de ovenschaal bovenop het gehakt en meng wat door elkaar. Kruid af met peper en zout.

6

Giet nu de pompoenblokjes af en mix samen met de melk tot een dikke puree. Kruid goed af met kurkuma, peper en zout. Schep de pompoenpuree uit over de rest van de ovenschotel. Werk af met nog een handje geraspte kaas. Zet de hele ovenschotel 35 minuten in de oven. ENJOY!



Ingrediënten

 ½ middelgrote bloemkool
 ½ butternut pompoen
 200 g kippen- of rundsgehakt
 100 ml melkIk gebruik amandelmelk
 1 ui
 geraspte kaas
 kurkuma, peper, zout, olijfolie

Directions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en sliertjes, snijd in grove stukken. Doe de stukken pompoen in een kookpot en vul die met water tot de blokjes helemaal onder staan. Zet op het vuur en laat op hoog vuur 8 à 10 minuten inkoken.

3

Vul een bodempje water in een andere, grote kookpot. Snijd de bloemkool in roosjes en verwijder de bladeren. Doe de roosjes in de kookpot en kook op middelhoog vuur beetgaar gedurende 5 minuten.

4

Pel en snipper de ui fijn. Doe wat olijfolie in een antiaanbakpan en verhit op een medium vuur. Bak er de ui kort in glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak lichtbruin op. Verwijder nadien het vet door het gehakt uit te gieten in een vergiet. Dep nog extra droog met een velletje keukenrol zodat al het vocht weg is. Doe in een ovenschotel.

5

Doe hetzelfde met de bloemkool. Giet ze in een vergiet en scheid zo het water van de bloemkoolroosjes. Dep ze ook nog even droog met een velletje keukenrol. Zo is alles goed droog (anders krijg je overtollig vocht in je ovenschotel). Voeg toe aan de ovenschaal bovenop het gehakt en meng wat door elkaar. Kruid af met peper en zout.

6

Giet nu de pompoenblokjes af en mix samen met de melk tot een dikke puree. Kruid goed af met kurkuma, peper en zout. Schep de pompoenpuree uit over de rest van de ovenschotel. Werk af met nog een handje geraspte kaas. Zet de hele ovenschotel 35 minuten in de oven. ENJOY!

Ovenschotel van bloemkool met gehakt en pompoenpuree