Voor 2 personen:

(met de overschot van de pompoenlasagne van gisteren). Voor 2 personen:

 ½ pompoen
 2 ajuinen
 50 g champignons
 2 handen rucola sla
 1 l water
 100 ml light room
 Peper en zout
1

Snijd de pompoen in blokjes (verwijder eerst de schil). Haal de pel van de ajuin en snijd in blokjes. Fruit ze aan in een kom met wat olie.

2

Voeg nadien de pompoen, de champignons en het water toe. Laat 20 min koken op een hoog vuur.

3

Mix alles tot een egale massa en doe de light room hierbij. Voeg peper en zout toe.

4

Serveer in kommetjes en doe er een handje rucola bij.

Categorie,

Ingrediënten

 ½ pompoen
 2 ajuinen
 50 g champignons
 2 handen rucola sla
 1 l water
 100 ml light room
 Peper en zout

Aanwijzingen

1

Snijd de pompoen in blokjes (verwijder eerst de schil). Haal de pel van de ajuin en snijd in blokjes. Fruit ze aan in een kom met wat olie.

2

Voeg nadien de pompoen, de champignons en het water toe. Laat 20 min koken op een hoog vuur.

3

Mix alles tot een egale massa en doe de light room hierbij. Voeg peper en zout toe.

4

Serveer in kommetjes en doe er een handje rucola bij.

Notes

Pompoensoep met rucola