Voor ca. 12 squares:



 50 g sesamzaadjes
 ½ zoete appel
 ½ duim gember (hoe meer hoe pittiger!)
 100 g dadels zonder pit
 50 ml plantaardige melk (amandel)
 2 tl bakpoeder

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Breng 150 ml water aan de kook. Leg de dadels hierin en laat weken, zodat ze wat zachter worden.

3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukjes.

4

Scheid het water van de dadels en doe de dadels samen met de stukjes appel, gember, sesamzaadjes, melk en bakpoeder in een kom of blenderhouder. Blend of mix met een staafmixer tot een egale gladde massa.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet er het mengsel op. Smeer uit tot een grote, vierkante, dunne koek. Strooi er eventueel nog wat extra sesamzaadjes over. Zet voor 35 minuten in de oven. Snijd nadien meteen in vierkantjes en laat afkoelen. Ze worden door het afkoelen krokanter, maar ze blijven wel wat 'soft', dat is de bedoeling.



Ingrediƫnten

 50 g sesamzaadjes
 ½ zoete appel
 ½ duim gember (hoe meer hoe pittiger!)
 100 g dadels zonder pit
 50 ml plantaardige melk (amandel)
 2 tl bakpoeder

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Breng 150 ml water aan de kook. Leg de dadels hierin en laat weken, zodat ze wat zachter worden.

3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukjes.

4

Scheid het water van de dadels en doe de dadels samen met de stukjes appel, gember, sesamzaadjes, melk en bakpoeder in een kom of blenderhouder. Blend of mix met een staafmixer tot een egale gladde massa.

5

Bedek een bakplaat met bakpapier en giet er het mengsel op. Smeer uit tot een grote, vierkante, dunne koek. Strooi er eventueel nog wat extra sesamzaadjes over. Zet voor 35 minuten in de oven. Snijd nadien meteen in vierkantjes en laat afkoelen. Ze worden door het afkoelen krokanter, maar ze blijven wel wat 'soft', dat is de bedoeling.

Sesam squares met appel en gember