Voor 2 personen (4 wafels): 




Voor de wafels
 100 g volkoren bloem, speltbloem of meel
 1 ei
 2 handen vol verse spinazieof diepvriesspinazie (ontdooit en sap weggieten!)
 100 g geraspte kaas
 80 ml kokosroom (kokosmelk in brik)
 peper, zout en kokosolie
Voor de tzatziki
 100 g volle yoghurt of griekse yoghurt
 ¼ komkommer
 peper en zout

1

Verhit het wafelijzer.

2

Doe de bloem (meel) in een kom. Voeg het ei, geraspte kaas, spinazie, kokosroom toe en kruid met peper en zout. Mix met een staafmixer of blender tot een dikke beslag. Te droog? Voeg nog wat room of melk toe.

3

Doe wat kokosolie in het wafelijzer. Schep met een ijschep wat van het spinazie-kaasbeslag in het wafelijzer en bak 2 à 3 minuten tot wafels. Herhaal tot al het beslag op is.

4

Rasp de komkommer. Meng met de yoghurt en kruid met peper en zout. Dip de wafels in de tzatziki.



Categorie

Ingrediënten

Voor de wafels
 100 g volkoren bloem, speltbloem of meel
 1 ei
 2 handen vol verse spinazieof diepvriesspinazie (ontdooit en sap weggieten!)
 100 g geraspte kaas
 80 ml kokosroom (kokosmelk in brik)
 peper, zout en kokosolie
Voor de tzatziki
 100 g volle yoghurt of griekse yoghurt
 ¼ komkommer
 peper en zout

Directions

1

Verhit het wafelijzer.

2

Doe de bloem (meel) in een kom. Voeg het ei, geraspte kaas, spinazie, kokosroom toe en kruid met peper en zout. Mix met een staafmixer of blender tot een dikke beslag. Te droog? Voeg nog wat room of melk toe.

3

Doe wat kokosolie in het wafelijzer. Schep met een ijschep wat van het spinazie-kaasbeslag in het wafelijzer en bak 2 à 3 minuten tot wafels. Herhaal tot al het beslag op is.

4

Rasp de komkommer. Meng met de yoghurt en kruid met peper en zout. Dip de wafels in de tzatziki.

Spinaziewafels met tzatziki