Tagliatelle met groene asperges, trostomaatjes en surimi
Voor 2 personen en nog een restje voor de dag nadien (als lunch):
500 g groene asperges
300 g tagliatelle
2 knoflookteentjes
4 takjes zoete trostomaatjes
200 ml plantaardige room
100 g surimi sticks
1 citroen
1 sjalot
1 klein bosje basilicum
olijfolie, zwarte peper en zout
1Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle +- 11 minuten beetgaar (of anders omschreven op verpakking).
2Pel de sjalot en de look. Snipper beide fijn. Snijd de asperges in stukken, verwijder het harde uiteinde.
3Voeg de laatste 4 minuten de aspergestukken toe aan de kookpot met tagliatelle, roer onder elkaar en laat mee koken.
4Verhit ondertussen 2 el extra vierge olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en roerbak 2 min. Zet het vuur hoger en voeg de room en tomaatjes toe aan de pan. Zet eventueel het deksel even op de pan. Laat gedurende 3 min sudderen. Voeg nu de rasp en sap van de citroen toe. Laat nog even sudderen.
5Snijd ondertussen de surimi in stukken. Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en roer de gekookte tagliatelle erdoor. Roer als laatste de surimi door de slingers. Laat nog een 3-tal minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de verse basilicum en 1 el olijfolie toe. Eet smakelijk!
Ingrediënten
500 g groene asperges
300 g tagliatelle
2 knoflookteentjes
4 takjes zoete trostomaatjes
200 ml plantaardige room
100 g surimi sticks
1 citroen
1 sjalot
1 klein bosje basilicum
olijfolie, zwarte peper en zout
Aanwijzingen
1Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle +- 11 minuten beetgaar (of anders omschreven op verpakking).
2Pel de sjalot en de look. Snipper beide fijn. Snijd de asperges in stukken, verwijder het harde uiteinde.
3Voeg de laatste 4 minuten de aspergestukken toe aan de kookpot met tagliatelle, roer onder elkaar en laat mee koken.
4Verhit ondertussen 2 el extra vierge olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en roerbak 2 min. Zet het vuur hoger en voeg de room en tomaatjes toe aan de pan. Zet eventueel het deksel even op de pan. Laat gedurende 3 min sudderen. Voeg nu de rasp en sap van de citroen toe. Laat nog even sudderen.
5Snijd ondertussen de surimi in stukken. Verlaag het vuur naar een gemiddelde stand en roer de gekookte tagliatelle erdoor. Roer als laatste de surimi door de slingers. Laat nog een 3-tal minuten rustig pruttelen. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Voeg de verse basilicum en 1 el olijfolie toe. Eet smakelijk!
Tagliatelle met groene asperges, trostomaatjes en surimi
Deel deze post met je vrienden
Geef een reactie