Voor 6 muffins:

 140 gr havermeel (havermout blenden tot meel)
 75 ml kokosmelk
 1 ei
 30 gr honing
 2 tl bakpoeder
 30 gr gesmolten kokosolie
  ananas (of 2 handenvol diepvries ananasblokjes)
 Optioneel: 1 passievrucht
1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een muffinvorm voor 6 muffins klaar.

2

Schil de ananas als je verse gebruikt en snijd in stukjes.
Als je diepvries ananas gebruikt laat ze even ontdooien en dep droog. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, kokosmelk en gesmolten kokosolie in een andere kom.

3

Meng beide mengsels goed en voeg het droge bij het natte mengsel. Roer alles samen tot een beslag. Voeg de ananasblokjes toe en roer alles nogmaals onder elkaar.

4

Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet in de oven voor 25-30 minuten. Ik doe er nadat ze afgekoeld zijn nog wat passievruchtvlees over.

Ingrediënten

 140 gr havermeel (havermout blenden tot meel)
 75 ml kokosmelk
 1 ei
 30 gr honing
 2 tl bakpoeder
 30 gr gesmolten kokosolie
  ananas (of 2 handenvol diepvries ananasblokjes)
 Optioneel: 1 passievrucht

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een muffinvorm voor 6 muffins klaar.

2

Schil de ananas als je verse gebruikt en snijd in stukjes.
Als je diepvries ananas gebruikt laat ze even ontdooien en dep droog. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, kokosmelk en gesmolten kokosolie in een andere kom.

3

Meng beide mengsels goed en voeg het droge bij het natte mengsel. Roer alles samen tot een beslag. Voeg de ananasblokjes toe en roer alles nogmaals onder elkaar.

4

Schep het beslag in de muffinvormpjes en zet in de oven voor 25-30 minuten. Ik doe er nadat ze afgekoeld zijn nog wat passievruchtvlees over.

Tropical ontbijtmuffins