Voor 2 personen




 2 roodbaars filets
 2 wortels
 200 ml plantaardige room
 1 tomaat
 1 blokje visbouillon
 2 aardappels
 150 g garnalen
 1 ui
 tijm, peper en olijfolie

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de aardappeltjes en snijd in fijne blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid af met de tijm. Zet 25 minuten in de oven, maar roer tussendoor de blokjes zeker eens door elkaar!

3

Pel de ui en snijd fijn. Maak de wortels schoon en snijd in fijne blokjes. Snijd de tomaat in stukjes. Snijd de roodbaars in 2 of 3 gelijke stukken.

4

Verwarm in een grote pan (liefst met deksel) een goede scheut olijfolie. Voeg de ui en wortel toe en bak al roerend op middelhoog vuur 5 minuten aan. Voeg dan de tomaat, 150 ml water, de room en het bouillonblokje toe. Verhoog het vuur en laat met het deksel op de pan goed inkoken gedurende 10 à 15 minuten.

5

Verlaag dan het vuur en voeg de vis toe. Zet het deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de vis gaar is. Je kan de vis na 5 minuten nog een keer voorzichtig omdraaien en nog 3 minuten rustig laten pruttelen. Zet dan het vuur uit.

6

Serveer de gebakken patatjes met het vispannetje. Werk af met de garnalen on top.



Categorie

Ingrediënten

 2 roodbaars filets
 2 wortels
 200 ml plantaardige room
 1 tomaat
 1 blokje visbouillon
 2 aardappels
 150 g garnalen
 1 ui
 tijm, peper en olijfolie

Directions

1

Verwarm de oven op 200 graden.

2

Schil de aardappeltjes en snijd in fijne blokjes. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid af met de tijm. Zet 25 minuten in de oven, maar roer tussendoor de blokjes zeker eens door elkaar!

3

Pel de ui en snijd fijn. Maak de wortels schoon en snijd in fijne blokjes. Snijd de tomaat in stukjes. Snijd de roodbaars in 2 of 3 gelijke stukken.

4

Verwarm in een grote pan (liefst met deksel) een goede scheut olijfolie. Voeg de ui en wortel toe en bak al roerend op middelhoog vuur 5 minuten aan. Voeg dan de tomaat, 150 ml water, de room en het bouillonblokje toe. Verhoog het vuur en laat met het deksel op de pan goed inkoken gedurende 10 à 15 minuten.

5

Verlaag dan het vuur en voeg de vis toe. Zet het deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen zodat de vis gaar is. Je kan de vis na 5 minuten nog een keer voorzichtig omdraaien en nog 3 minuten rustig laten pruttelen. Zet dan het vuur uit.

6

Serveer de gebakken patatjes met het vispannetje. Werk af met de garnalen on top.

Vispannetje van roodbaars met kruidige patatjes