Voor een grote kom (ca. 8 porties):



 3 grote zoete aardappels
 2 rode paprika's
 3 rode uien
 2 teentjes look
 100 g walnoten
 2 blokjes kippenbouillon
 150 g griekse yoghurt
 Paprikapoeder, peper, zout

1

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Pel de ui en de look en snijd grof.

2

Laat in een grote kookpot wat olijfolie warm worden op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en laat even opbakken. Voeg ook de zoete aardappel toe en roerbak kort. Voeg dan meteen 0,5 liter water toe en verhoog het vuur. Laat 20 minuten pruttelen met het deksel op de kookpot.
Voeg de bouillonblokjes, de paprika, 1 liter water en ¾ van de noten toe en laat nogmaals 5 minuten mee pruttelen. Mix nadien alles tot een dikke romige soep. Kruid met de kruiden naar smaak.

3

Schenk de soep in kommetjes en werk af met de griekse yoghurt en de rest van de nootjes.



Ingrediënten

 3 grote zoete aardappels
 2 rode paprika's
 3 rode uien
 2 teentjes look
 100 g walnoten
 2 blokjes kippenbouillon
 150 g griekse yoghurt
 Paprikapoeder, peper, zout

Aanwijzingen

1

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in grove stukken. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Pel de ui en de look en snijd grof.

2

Laat in een grote kookpot wat olijfolie warm worden op middelhoog vuur. Voeg de ui en look toe en laat even opbakken. Voeg ook de zoete aardappel toe en roerbak kort. Voeg dan meteen 0,5 liter water toe en verhoog het vuur. Laat 20 minuten pruttelen met het deksel op de kookpot.
Voeg de bouillonblokjes, de paprika, 1 liter water en ¾ van de noten toe en laat nogmaals 5 minuten mee pruttelen. Mix nadien alles tot een dikke romige soep. Kruid met de kruiden naar smaak.

3

Schenk de soep in kommetjes en werk af met de griekse yoghurt en de rest van de nootjes.

Zoete aardappel-paprika soep met walnoten